KURTSUNEMEDBERIT!

2016-09-27 @ 13:58:27

KSMB gör turnécomeback

Bandet besöker åtta städer: ”Kommer bli en fest”

Bandet KSMB ger sig ut turné igen.

I mars nästa år besöker de åtta städer.

– Det kommer bli en fest och vi kommer bjuda upp till dans, säger Stephan ”Steppan” Guiance.

 
 
FAKTA

Hit kommer KSMB

 Malmö, Kulturbolaget, 9 mars.

 Lund, Mejeriet, 10 mars.

 Norrköping, Flygeln, 11 mars.

 Stockholm, Cirkus, 14 mars.

 Örebro, Frimis, 17 mars.

 Huskvarna, Teaterladan, 18 mars.

 Linköping, Konsert & Kongress, 24 mars.

 Göteborg, Pustervik, 25 mars.

Nästan alla konserter de gjort har sågats av recensenterna. Det gjordes även förra årets spelning på Bråvalla. Men uppslutningen var desto bättre. I publikhavet fanns flera generationer och bandet kände en stark värme och samhörighet med sin publik.

Just det har lockat KSMB ut på turné igen. Det kan Nöjesbladet nu avslöja.

– Vi blev helt tagna av responsen från publiken. Jag trodde aldrig det skulle vara ett sånt tryck, säger medlemmen Stephan ”Steppan” Guiance.

Den 9 mars nästa år startar turnén på Kulturbolaget i Malmö. Därefter besöker de ytterligare sju städer för att möta sina fans och kritikerna ännu en gång.

– Nu när det gått så många år och tiden sorterat bort ganska mycket av det som hyllades av en enad kritikerkår så står vi kvar. Så man måste väl kanske säga att journalisterna hade fel och det tror jag de kommer ha igen om jag känner dem rätt, sägerMichael Alonzo.

Ingen återförening

Bandet är tydliga med att inte kalla turnén återförening. KSMB har funnits i flera olika skepnader och varianter genom åren, förklarar ”Steppan”.

De som ger sig ut nu är den tionde upplagan bestående av Stephan ”Steppan” Guiance, Michael Alonzo, Sulo KarlssonMats LarssonJohn Schubert och Jugglo Wall.

– Vi är ett kollektiv och har lite olika medlemmar som dyker upp lite då och då hela tiden, säger Alonzo.

Under åren har flera medlemmar fallit bort av olika skäl. Förra året gick KSMB-gitarristen Lars ”Guld-Lars” Jonson bort i cancer. Andra har blivit svårt sjuka och kan inte längre stå på scen.

– Det är som livet själv. Det hör till. KSMB är ett kollektiv, det är en av våra styrkor. Vi ser oss lite som landslaget i ishockey - varumärket är starkare än medlemmarna. Om man inte pallar längre byts man ut. Det är tufft men så är det. Det är med stor storg som vi ser att vissa fallit bort, säger Michael Alonzo.

”Politisk fara”

Bandet kallas av vissa för punkband. En blandning mellanNationalteatern och dansband av andra. Själv benämner medlemmarna KSMB som ett rockband. Vrålrockband till och med. Men hade de börjat med musiken i dag hade de varit en hiphopgrupp.

– Vi känner mycket stark samhörighet med hela hiphoprörelsen. Dels var de lever och bor men också vad de upplevt, säger Michael Alonzo.

– Som Ison och Fille som bor och verkar i Bredäng där vi kommer ifrån. Ta ett gäng som Kartellen som skingrar sitt liv precis som vi gjorde fast det låter lite annorlunda, fyller Stephan Guiance i.

KSMB är ett politiskt band och vill nu, i dessa tider, göra en markering. Vilket också är en anledning till turnén.

– Vi befinner oss någonstans på 30-talet om man säger att historien brukar upprepar sig och vi hoppas att vi inte hamnar i 40-talet, säger Michael Alonzo.

Han menar att samhället befinner sig i en ”vibrerande politisk fara” och att ta är viktigt att ta ställning.

Det skrivs inget nytt material till turnén men däremot tar KSMB med sig banden Sixten redlösSir reg och Matriarkatet.

 D ni!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback